Har du feriedage nok til sommerferien?

Hotel Frederiksdal
Sommerferien står for døren for de fleste, men hvordan er det nu lige det er med afholdelse af ferie i forhold til feriedage med løn.

Du optjener 2,08 feriedag pr. måned jv. ferieloven. Disse feriedage kan du allerede bruge måneden efter de er optjent.  Afhængig af hvor meget ferie du har afholdt i dette ferieår, samt om du er blevet ansat efter den 1. september 2023, kan du stå i en situation hvor du ikke har optjent feriedage til den kommende sommerferie.

På mange af de skoler og arbejdspladser hvor der arbejder medlemmer af Aalborg Lærerforening er der kollektivferielukket i uge 28, 29 & 30.

Hvis du er i tvivl om hvornår der er varslet ferie på din arbejdsplads i forbindelse med div. ferier og hvor mange feriedage det drejer sig om, så kontakt enten din tillidsrepræsentant eller din leder.  

Hvis du ikke har feriedage nok til din sommerferie (eller anden ferie), kan du enten bruge din 6. ferieuge, feriekort fra et tidligere ansættelsesforhold eller forskudsferie. Forskudsferie er en mulighed i ferieloven. Kort sagt giver det dig mulighed for at ”låne” feriedage, som du først optjener senere i ansættelsen. Hvis du ønsker at gøre brug af forskudsferie, skal du kontakte din ledelse med henblik på at lave en aftale om dette.

Som medlem af en a-kasse har du også mulighed for at få dagpenge ved kollektiv ferielukning. Se mere her.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående kan du, som altid, kontakte Aalborg Lærerforening – vi hjælper gerne.

God ferie når den kommer og god sommer.

Emner

Målgruppe